[Mijn] Website Publiceren

FTP instellingen Dreamweaver

Dreamweaver kun je zo instellen dat de gemaakte of gewijzigde pagina's automatisch worden ge-uploaded naar de webserver. Je hebt dus geen apart FTP programma meer nodig.

 

nog meer tips

Als je een hostingprovider zoekt let dan vooral op de betrouwbaarheid en de professionaliteit. Het is belangrijk dat je website altijd zonder storing online is. Je pagina's horen tijdens het navigeren snel en probleemloos op je beeldscherm te verschijnen.

Links

DOMEINNAAM

Wat is een domeinnaam? Een domeinnaam (bv. www.jouwnaam.nl) is een uniek internetadres dat geregistreerd kan worden door een bedrijf of een individu. Zoals je normale e-mail adres kunnen mensen contact met je opnemen of je bezoeken op je domeinnaam, maar in dit geval alleen op internet.

Voordeel: Jij hebt de keuze! er zijn verschillende mogelijkheden, nl, eu, com, biz, info, net, org, be, de, co.uk en org.uk . Je kunt iedere gewenste naam laten registreren als deze nog vrij is.

HOSTING

Er is veel keuze. Hostingproviders bezitten en onderhouden een aantal servers waarop jij je website kunt hosten. Je krijgt een bepaalde hoeveelheid ruimte (bv 100 MB) en vaak ook 1 of meer emailadressen en soms ook nog andere faciliteiten.

De kans is groot dat je via je internetabonnement al zo'n webruimte hebt (bijvoorbeeld bij chello). Hier betaal je niets extra's voor, maar de mogelijkheden zijn wat beperkt. Meestal wel genoeg voor je eerste site, maar een eigen domeinnaam zit daar niet automatisch aan vast

Wij bieden hier een aantal commerciele pakketten aan, de keuze is aan jou. Voor € 6,99 per maand kun je al een leuke site op internet zetten, inclusief veel extra's en een gratis domeinnaam voor het eerste jaar

ZET JE WEBSITE OP INTERNET

Je webpagina's zijn gebouwd Je hebt een domeinnaam en de hosting geregeld. Het laatste stapje voorlopig is dat je met behulp van een FTP-programma en de toegangsgegevens van je hosting provider je site moet gaan uploaden, copieren van je computer waar je je site op hebt gebouwd, naar de webserver van je hosting provider.

Zoek op internet (ftp freeware) naar zo'n programma. Smart FTP is gratis. Alle bestanden moeten op de webserver komen, dus ook plaatjes ed. Let op het gebruik van hoofdletters en de juiste structuur van de mappen en de verwijzingen (links). Als je alles hebt overgezet kunt je nu controleren of alles goed is gegaan. Type je internetadres in: bijvoorbeeld www.mijnnaam.nl en als het goed is ziet alles er precies zo uit als op je eigen computer toen je aan het bouwen was. Test alles goed, vooral plaatjes en linkjes voordat je je site gaat promoten.